Brusinkový likér
Seznam surovin
- džus brusinkový 400 mililitrů
- vodka 200 mililitrů
- pomeranče 2 kusy
- zázvor 1/4 lžičky (mletý)
- skořice 1/4 lžičky (mletá)
- muškátový oříšek 1/4 lžičky (mletý)
- nové koření 1/4 lžičky (mleté)
- brusinky 1 hrst (sušené)
Postup přípravy
1. Do uzavíratelné nádoby se širokým hrdlem vlijte brusinkový džus a vodku. Přidejte všechno koření, kůru a šťávu z pomerančů, brusinky a promíchejte. Likér uložte na chladnější, temné místo a nechte alespoň 2 týdny odležet, občas nádobou zatřeste.
2. Rozleželý likér přeceďte. Brusinky nasáklé alkoholem můžete buď sníst (jsou skvělé), nebo je vrátit do likéru, rozmixovat a tekutinu znovu přecedit. Krásně tím zvýrazníte brusinkovou chuť nápoje.
Poznámka k receptu
- Kořeněný likér je jako stvořený pro sváteční dny a setkávání s přáteli. Alkohol můžete podle chuti přidat nebo ubrat, místo vodky se hodí i bílý rum.
- Na odležení 2 týdny.
Načítám komentáře...