Čokoládový koktejl s banánem
Seznam surovin
- čokoláda mléčná 100 gramů
- banány 1 kus
- mléko 3,5 decilitru
- mléko acidofilní 2,5 decilitru
- sýr Ricotta 80 gramů
- smetana 1 decilitr
- cukr 2 lžíce
- cukr hnědý 1 lžíce
- kumkvat 1 kus (na ozdobení)
Postup přípravy
Smetanu zahřejeme asi na 50 °C a nalijeme ji do mixéru. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a hnědý cukr a rozmixujeme na hladký krém, který necháme vychladit.
Banán oloupeme a odkrojíme z něj čtyři hezká kolečka, která si necháme na ozdobení. Zbytek banánu nakrájíme na kolečka a rozmixujeme je s acidofilním mlékem. Přidáme bílý cukr s ricottou a vyšleháme do pěny, kterou rozdělíme do čtyř sklenic.
Vychlazenou čokoládu se smetanou dolijeme mlékem, rozmixujeme a touto směsí sklenice dolijeme.
Kumkvat nakrájíme na plátky, napíchneme je spolu s plátky banánu na čtyři párátka a sklenice s koktejlem jimi ozdobíme.
Načítám komentáře...