Čokoládový koktejl s višněmi
Seznam surovin
- višně 250 gramů (čerstvé nebo mražené, bez pecek)
- čokoláda hořká 100 gramů
- mléko 3,5 decilitru
- zmrzlina 2 kopečky (čokoládová)
- cukr 2 lžíce
- smetana 0,8 decilitru
- likér Griotka 1/2 decilitru
Postup přípravy
Višně rozvaříme za stálého míchání s 1,5 dl vody, griotkou a cukrem na kaši. Přelijeme je do misky a necháme vychladit.
Mléko zahřejeme na teplotu 50 °C, nalijeme do mixéru, přidáme rozpuštěnou čokoládu a rozmixujeme na hladký krém. Po zchladnutí do krému přidáme zmrzlinu a vyšleháme do hladka.
Vychladlé višně rozmixujeme se smetanou a nalijeme je střídavě s čokoládovým krémem do čtyř sklenic tak, aby se jednotlivé vrstvy nepomíchaly. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...