Čokolixír
Seznam surovin
- čokoláda mléčná 80 gramů
- čokoláda hořká 60 gramů
- čokoláda bílá 60 gramů
- pudink 2 decilitry (hotový, vanilkový)
- mléko 3 decilitry
- smetana 1,2 decilitru
- káva 0,8 decilitru (uvařená, silná)
- melasa 2 lžíce (nebo lesní med)
- likér 1/2 decilitru (ořechový smetanový)
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
Smetanu svaříme s cukrem, přimícháme kávu a rozpuštěnou hořkou čokoládu a necháme vychladit.
1 dl mléka svaříme s melasou, necháme trochu prochladnout, vmícháme rozpuštěnou mléčnou čokoládu a pudink a necháme vychladit.
Zbylé 2 dl mléka zahřejeme na teplotu 50 °C, rozmícháme v něm rozpuštěnou bílou čokoládu a ořechový likér a také necháme vychladit.
Všechny tři vychlazené čokoládové krémy každý zvlášť rozmixujeme a střídavě je nalijeme do čtyř sklenic tak, aby se vrstvy nepromíchaly.
Načítám komentáře...