DOMÁCÍ LEDOVÝ ČAJ I
Seznam surovin
- čaj černý 5 lžiček
- cukr krupice (podle chuti)
- citron 1 kus
- máta 3 snítky (čerstvá)
Postup přípravy
1. Do konvice nebo jiné vhodné nádoby dejte sítko s čajem a přilijte 500 ml vroucí vody. Nechte louhovat 5 minut a pak sítko vyjměte. Pokud chcete čaj osladit, je ta správná chvíle – ve studené vodě by se už cukr nerozpustil. Čaj by měl být silnější a sladší, než jste běžně zvyklí.
2. Silnostěnný džbánek o objemu 1 litr naplňte ledem téměř po okraj a přilijte vroucí čaj. Rozpouštějící se led ho okamžitě ochladí a zároveň naředí, aby byl tak akorát silný. Do džbánku přidejte snítky máty, na kolečka nakrájený citron, a pokud je potřeba, další led. Promíchejte a podávejte.
Poznámka k receptu
Na ledový čaj nemusíte mít speciální drahé směsi, jeho tajemstvím je bleskové zchlazení. Jen tak si nápoj zachová čerstvou chuť. My k táboráku udělali čaj černý, stejně ale připravíte i zelenou či bílou variantu nebo oblíbený rooibos.
1 litr
Načítám komentáře...