DOMÁCÍ LEDOVÝ ČAJ I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do konvice nebo jiné vhodné nádoby dejte sítko s čajem a přilijte 500 ml vroucí vody. Nechte louhovat 5 minut a pak sítko vyjměte. Pokud chcete čaj osladit, je ta správná chvíle – ve studené vodě by se už cukr nerozpustil. Čaj by měl být silnější a sladší, než jste běžně zvyklí.

2. Silnostěnný džbánek o objemu 1 litr naplňte ledem téměř po okraj a přilijte vroucí čaj. Rozpouštějící se led ho okamžitě ochladí a zároveň naředí, aby byl tak akorát silný. Do džbánku přidejte snítky máty, na kolečka nakrájený citron, a pokud je potřeba, další led. Promíchejte a podávejte.

Poznámka k receptu

Na ledový čaj nemusíte mít speciální drahé směsi, jeho tajemstvím je bleskové zchlazení. Jen tak si nápoj zachová čerstvou chuť. My k táboráku udělali čaj černý, stejně ale připravíte i zelenou či bílou variantu nebo oblíbený rooibos.

1 litr

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...