Domácí vaječný koňak
Seznam surovin
- žloutek 6 kusů
- smetana 500 mililitrů (12%)
- cukr moučkový 230 gramů
- vanilkový lusk 1 kus
- rum třtinový 300 mililitrů (kvalitní)
Postup přípravy
1. Do rendlíku vlijte smetanu. vanilkový lusk podélně rozřízněte, tupou stranou nože vyškrábněte semínka a přidejte je spolu s prázdným luskem ke smetaně. přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte alespoň 1 hodinu odležet.
2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané pěny a přilijte přecezenou zchladlou smetanu. Zašlehejte ji do směsi a vmíchejte rum. Koňak vlijte do čisté, vypařené lahve a nechte alespoň měsíc v chladu odležet.
Poznámka k receptu
Tenhle recept jsme objevili na našem oblíbeném blogu www.mlsnakockablog.cz. Je výjimečný tím, že bloggerka Pavlína v něm místo salka a tuzemáku používá smetanu a třtinový rum. Lepší vaječňák jste ještě neochutnali!
asi 1 litr
Načítám komentáře...