Granita di caffé podle Jessicy Parker
Seznam surovin
- espresso 1 hrnek (silné)
- cukr 50 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- kakao 3 lžičky
- likér Sambuca 1 lžíce
- jahody 300 gramů
- cukr moučkový 1 lžíce
Postup přípravy
V horkém espressu rozpustíme vanilkový cukr, 1 lžičku kakaa a přimícháme lžíci Sambuca.
Espresso necháme vychladnout. Připravíme si kovovou misku, která se nám vejde do mrazáku. Vlijeme espresso a dáme asi na 4 hodiny do mrazáku. Každou hodinu důkladně promícháme.
Jahody omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukr a zbytek kakaa smícháme a kousky ovoce v něm obalíme. Sorbet rozšťoucháme vidličkou na kousky a naplníme do skleniček či mističek. Navrch položíme jahody a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Sambuca je sladký italský anýzový likér.
Načítám komentáře...