Jahodová limonáda
Seznam surovin
- jahody 500 gramů
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- med (tekutý podle chuti)
- voda (perlivá na dolití)
- bylinky (k podání)
Postup přípravy
1. Jahody rozmixujte na hladké pyré. Pokud vám vadí drobné pecičky a kousky dužiny, propasírujte pyré ještě přes jemné síto. Pyré smíchejte s citronovou šťávou, vlijte do džbánu a dolijte perlivou vodou (cca 1 - 1 1/2 litru). Podle chuti oslaďte medem.
2. Podávejte s bylinkami, tradicionalisté zvolí mátu či meduňku, odvážnější zkusí tymián, bazalku nebo rozmarýn. Tyhle bylinky s jahodami výborně ladí.
Poznámka k receptu
Základem ovocných limonád bývá cukrový sirup, který se s ovocnou složkou dobře spojí. My jsme zvolili med - rozpouští se snadno, je zdravější a lépe jím limonádu doladíte podle své chuti i sladkosti jahod.
Načítám komentáře...