Jahodový sirup s brusinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody omyjeme, necháme dobře odkapat a po částech je rozmixujeme. Brusinky rozmačkáme a přidáme spolu s kyselinou k jahodám. Vše zalijeme vodou, směs promícháme, nalijeme do skleněné nebo nerezové nádoby, zakryjeme ji čistým plátnem, převážeme a necháme stát dva dny v chladu.

Pak ovocnou šťávu přecedíme přes hustý cedník, odměříme ji a nalijeme do kastrolu. Přidáme odpovídající množství cukru, promícháme a za průběžného sbírání pěny tvořící se na povrchu zahřejeme k bodu varu (nevaříme).

Jakmile se cukr rozpustí, přelijeme sirup do čistých sklenic, dobře je uzavřeme a sirup necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...