Jahodový sirup s meduňkou
Postup přípravy
Jahody omyjeme, osušíme, očistíme je a po částech rozmixujeme. Zalijeme je 5 dl vody, přidáme šťávu z mandarinek a pomerančů a citronovou šťávu a směs nalijeme do skleněné nebo nerezové nádoby. Zakryjeme ji čistým plátnem, převážeme a směs necháme dva dny stát v chladu.
Pak šťávu přecedíme přes hustý cedník, odměříme ji, nalijeme do kastrolu a přidáme odpovídající množství cukru. Dobře promícháme, zahřejeme a průběžně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Jakmile se cukr rozpustí a sirup dosáhne bodu varu, naplníme ho do čistých lahví, do každé vložíme tři plátky nakrájené z chemicky neošetřeného nebo důkladně omytého citronu, přidáme několik lístků meduňky a sklenice dobře uzavřeme.
Načítám komentáře...