KOŘENĚNÝ RUM
Seznam surovin
- rum třtinový 700 mililitrů (tmavý)
- nové koření 3 kuličky
- hřebíček 3 kusy
- kardamom 1 kus
- badyán 1 kus (malý)
- skořice 1/2 kusu (svitku)
- muškátový oříšek 1 špetka (velká)
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- pomerančová kůra (1 pruh)
Postup přípravy
Koření vsypte do rumu. Chcete-li rum skladovat v originální lahvi, je lepší infúzovat v jiné nádobě, koření totiž nabobtná a úzkým hrdlem byste ho obtížně dostávali ven. Pokud máte na skladování připravenou nějakou parádní lahev, bez obav koření dejte do původní lahve. Nechte odležet libovolně dlouhou dobu – po pár dnech je rum lehce ovoněný, po týdnu výrazně voní, po čtrnácti dnech poznáte koření i v chuti. Můžete rum nechat infúzovat i déle, vůně a chuť koření pak ale rum úplně přebijí a získáte výrazný extrakt. Nakonec rum přeceďte a skladujte v suchu a temnu. VIDEO
Poznámka k receptu
700 ml
ODLEŽENÍ 1–2 TÝDNY
Načítám komentáře...