Ledová káva - Granita di caffé
Seznam surovin
- káva 500 mililitrů (silná)
- cukr 7 gramů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- cukr moučkový 1 lžíce
- kakao 1 lžička
Postup přípravy
V silné horké kávě (nejlépe espresu) rozpusťte cukr a vlažnou pak nechte v ledničce vychladit.
Poté kávu nalijte do ploché formy na led bez mřížky a dejte do mrazničky. Ledovou krustu, která se po chvíli na kávě utvoří, rozdrťte lžící a po chvíli totéž opakujte tak dlouho, dokud se tekutina nepromění na krystalickou tříšť.
Mezitím dejte do ledničky vychladit nádobu na šlehání a poté v ní s cukrem ušlehejte smetanu. Do sklenic dejte krystaly kávy, na ně navrstvěte šlehačku a její povrch poprašte kakaem.
Načítám komentáře...