Ledová káva s bílou čokoládou
Seznam surovin
- likér Baileys 200 mililitrů
- čokoláda bílá 100 gramů
- mléko 50 mililitrů
- smetana na šlehání 300 mililitrů
- káva 500 mililitrů (silná, vychlazená)
- omáčka karamelová 4 lžíce (na ozdobení)
Postup přípravy
Rozpusťte čokoládu v teplém mléce a rozmíchejte dohladka. Po vychladnutí vmíchejte 2 polévkové lžíce našlehané smetany.
Nalijte čokoládovou směs do misky se zbývající smetanou a opatrně vmíchávejte, dokud nebude pěna hladká.
4 lžíce čokoládové pěny vložte do uzavíratelné sklenice, přidejte Baileys a protřepejte, dokud se směs nepropojí.
Zbylou pěnu vložte na chvíli do lednice.
Do 4 sklenic dejte několik kostek ledu. Rozdělte směs s Baileys do sklenic. Zalijte kávou, navrstvěte pěnu.
Přelijte karamelovým topingem a ihned podávejte.
Načítám komentáře...