Ledová káva s třešňovicí
Seznam surovin
- káva 800 mililitrů (silná, vychlazená)
- třešňovice 4 lžíce
- cukr krystal 2 lžíce
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- cukr vanilkový 1 balení
- zmrzlina 8 porcí (karamelová)
- čokoládové zdobení 2 lžíce (hobliky)
- třešně koktejlové 8 kusů (nebo čerstvé)
- trubička 4 kusy (na ozdobu)
Postup přípravy
Vychladlou kávu smícháme s cukrem a třešňovicí.
Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem. Do vyšších pohárů dáme po dvou kopečcích zmrzliny a tu zalijeme kávou s třešňovicí.
Šlehačku nastříkáme v silné vrstvě na kávu. Poháry ozdobíme čokoládovými hoblinkami, třešněmi a trubičkami. Ihned podáváme.
Načítám komentáře...