Levandulový sirup a limonáda
Seznam surovin
Na asi 300 ml sirupu :
- cukr krupice 200 gramů
- levandule 1 lžíce (čerstvé levandulové kvítky)
- šťáva limetková 200 mililitrů
Postup přípravy
1. Ve 250 ml vody povařte přibližně 2 minuty cukr a kvítky levandule. Ještě horký sirup přeceďte do láhve, dobře ji uzavřete a nechte vychladnout.
2. Na limonádu smíchejte sirup s limetkovou šťávou a vychlazenou vodou. Ve sklenicích pak dozdobte kvítky čerstvé levandule, plátky limetky a nadrceným ledem.
Poznámka k receptu
Dolitím sirupu vodou či minerálkou získáte osvěžující, aromatickou limonádu, která bude voňavou obměnou běžných nápojů. Zajímavá je také kombinace levandulového sirupu s tonikem!
300 ml sirupu
Načítám komentáře...