Malinový likér
Seznam surovin
- maliny 700 gramů (mražené)
- rum bílý 700 mililitrů
- cukr krupice 400 gramů
Postup přípravy
Připravte velkou zavařovací sklenici a vsypte do ní maliny a cukr – je lepší vytvořit několik vrstev malin a cukrem je prokládat, ale pokud spěcháte, klidně obě suroviny vsypte najednou, rozpustí se tak jako tak. Zalijte obsah sklenice rumem, uzavřete a protřepte. Sklenici uložte do chladu a nechte ji měsíc odležet, jednou za pár dní s ní zatřeste. Nakonec likér přeceďte do čisté, vypařené lahve a maliny nasáklé rumem snězte třeba se zmrzlinou.
Poznámka k receptu
Na přípravě malinového likéru je nejtěžší vydržet celý měsíc, než se rozleží. Bílý rum si rozumí i s jahodami, meruňkami nebo broskvemi, zalovte tedy v mrazáku a udělejte si třeba celou kolekci.
asi 1 litr
odležení 4 týdny
Načítám komentáře...