Mátový sirup

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mátu pokrájejte nahrubo a uložte do vyšší nádoby, například 3litrové sklenice. Citrony dobře omyjte, nakrájejte na plátky a přidejte k mátě. Zalijte vodou. Pokud nemáte bio, můžete je na 10 minut ponořit do 2 litrů vody se 3 lžícemi octa, abyste je zbavili konzervačního potahu.

2. Nechte 1 den luhovat zakryté papírovým ubrouskem, občas promíchejte a propíchněte citrony. Druhý den výluh přeceďte přes kávový filtr nebo jemné sítko do hrnce, přidejte cukr a kyselinu citronovou. Na mírném ohni zahřejte na teplotu 70 - 75 °C, abyste zachovali aromatické látky. Míchejte, aby se cukr zcela rozpustil.

3. Sirup plňte do čistých horkých lahví nebo sklenic se šroubovacím víčkem. Obraťte dnem vzhůru a nechte odstát. Po otevření skladujte v chladu.

Poznámka k receptu

S perlivou minerálkou, kostkami ledu a limetou vyrobíte svěží limonádu

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...