Melounovo-okurková limonáda
Seznam surovin
Na limonádu:
- med 1/4 hrnku
- bazalka 2 hrnky (citronová nebo thajská, jen lístky)
- meloun vodní 1/2 kusu (středně velký, ideálně bezpeckatý)
- okurka salátová 2 kusy (hadovky)
- šťáva limetková (ze 2 limetek)
- led
Na ozdobení:
- okurka salátová (oloupaná, nakrájená na kostky)
- meloun vodní (dužnina nakrájená na kostky)
- bazalka (čerstvá, lístky)
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme med, přidáme 4 hrnky vody a bazalku a přivedeme k varu. Kastrol odstavíme z ohně, nálev necháme vychladnout a odstraníme z něj bazalku.
Melounovou dužninu zbavíme pecek a nakrájíme ji na větší kousky. Okurky oloupeme a také nakrájíme na kousky. Obojí pak po částech rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto tak, abychom získali co nejvíce tekutiny.
Připravený melounovo-okurkový džus nalijeme do džbánku nebo karafy, přidáme vychladlý medový nálev a limetkovou šťávu, promícháme a necháme alespoň 30 minut nebo ještě lépe přes noc vychladit.
Před podáváním limonádu dobře promícháme, rozlijeme do sklenic s ledem, koskami melounu a okurky a každou sklenici ozdobíme lístky bazalky.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 250 ml
Změňte limonádu na koktejl! Pokud byste si chtěli připravit alkoholickou verzi, rozlijte limonádu do 6 vysokých sklenek a do každé přidejte 60 ml Aperolu.
Na přípravu se vyplatí použít bezpeckatý meloun, abyste z dužniny nemuseli dlouze vybírat pecičky.
Načítám komentáře...