Meruňkovo-mandlové smoothie
Seznam surovin
- meruňky 400 gramů
- mandle 3 lžíce (celé)
- šťáva citronová 1 lžíce
- med 3 lžíce
- mandlové mléko 300 mililitrů
- ledová tříšť
Postup přípravy
Na pánvi nasucho opečte mandle, nechte je vychladnout, pak je vložte do mixéru spolu s vypeckovanými meruňkami a citronovou šťávou a rozmixujte dohladka. Přidejte med, mandlové mléko, led a znovu krátce promixujte. Rozlijte do sklenic a podávejte.
Do tohoto smoothie jsme se zamilovali! Díky opraženým mandlím chutná po marcipánu, meruňky a mandlové mléko z něj zase dělají zdravou pochoutku.
Poznámka k receptu
- Mandlové mléko dnes koupíte v každém větším obchodě, snadno si ho ale vyrobíte i doma. Stačí 150 g mandlí přes noc namočit do vody, ráno ji slít a namočené mandle rozmixovat s asi 300 ml vody (množství vody můžete upravit, záleží na vás, jak silné chcete mléko mít). Vznikne bílá, mléku podobná tekutina s kousky mandlí. Ty přeceďte přes sítko nebo plátýnko, ale nevyhazujte je. Když je vysušíte, hodí se do domácí granoly, do těsta na koláč nebo jako součást drobenky.
- Na přibližně 750 ml smoothie.
Načítám komentáře...