Mrkvová šťáva
Seznam surovin
- mrkev 320 gramů (čerstvá, očištěná karotka)
- jablka 120 gramů (oloupané)
- šťáva citronová 1 lžička
- citron 1 plátek (na ozdobu)
Postup přípravy
Karotku nakrájíme na kousky, jablko rozkrojíme na čtvrtky.
Vykrojíme z nich jádřinec a čtvrtky nakrájíme na menší kousky. Všechny suroviny vložíme do odšťavovače a odšťavíme.
Hotovou šťávu (získáme celkem asi 3 dl) ochutíme citronovou šťávou, přelijeme do sklenky, ozdobíme kolečkem citronu a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Připravte si zdravý koktejl. Smíchejte 0,1 dl mrkvové šťávy s 0,5 dl pomerančového džusu, 0,2 dl citronové šťávy, 0,4 dl smetany a lžičkou medu.
Načítám komentáře...