Nejlepší ledová káva

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ať už si kávu budete mlít sami, nebo o to požádáte v kavárně, zvolte větší hrubost, jaká se obvykle užívá na přípravu ve french pressu. Kávu vsypte do vhodné nádoby, zalijte studenou vodou a promíchejte. Potom ji odložte na linku a nejméně 12 (ale klidně i 18 nebo 24) hodin si jí nevšímejte.

2. Hotovou kávu přeceďte pomocí french pressu, filtru nebo plátýnka a rozlijte do sklenic. Podle chuti přidejte cukr, mléko a led (nebo také nic) a podávejte.

Poznámka k receptu

  • Tajemství nejlepší ledové kávy je odhaleno - v zahraničí teď frčí „vaření zastudena“. Díky němu je káva jemnější, nasládlá, ale zároveň si uchová typické aroma.
  • Ingredience na 1 litr kávy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...