Okurkovo-mátová sangria
Seznam surovin
- víno bílé 750 mililitrů
- okurka salátová 1 kus
- limetka 2 kusy
- hroznové víno 250 gramů (bílé)
- máta 1/2 svazku
- voda perlivá (na dolití)
Postup přípravy
1. Do džbánu vlijte polovinu vína a přidejte polovinu nahrubo nakrájené okurky, na kolečka nakrájenou limetu, polovinu hroznového vína a několik celých snítek máty. Vařečkou nebo lžící lehce podrťte, aby všechny ingredience pustily šťávu, a dejte na 4 hodiny chladit do lednice.
2. Z vychlazeného vína vyjměte ovoce, zeleninu i bylinky, vlijte zbytek vína a vložte zbylé kuličky hroznového vína, druhou limetu a zbytek okurky nakrájené na tenká kolečka. Přidejte lístky máty a led a dolijte perlivou vodou podle toho, jak moc chcete nápoj naředit. Ihned podávejte
Poznámka k receptu
- Tahle sangria má svěží, lehkou chuť a zaručeně okouzlí na každé akci, kterou v létě uspořádáte, ať už se bude jednat o grilovačku s kamarády, nebo babiččiny narozeniny.
- Ingredience na 1 až 1,5 litru.
Načítám komentáře...