Punč Romaine

Seznam surovin

Na cukrový sirup:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme cukrový sirup. Ve velkém kastrolu smícháme cukr a vodu a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak směs přivedeme k varu a vaříme 1 minutu nebo dokud sirup nebude čirý. Odstavíme ho z plotny a necháme vychladnout.

Do mixéru nasypeme ledovou drť, přidáme hrnek cukrového sirupu, šampaňské, bílé víno, pomerančovou a citronovou šťávu a mixujeme, dokud není směs dobře promíchaná.

Nápoj rozlijeme do sklenek, každou porci podle chuti pokapeme rumem a ozdobíme troškou pomerančové kůry nebo řezem pomeranče.

Poznámka k receptu

Cukrový sirup si můžete připravit i ve větším množství do zásoby. V čisté nádobě vám v chladničce vydrží až jeden měsíc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...