Punč Romaine
Seznam surovin
- led 4 hrnky (drcený)
- šampaňské 2 hrnky (nebo perlivé víno)
- víno bílé 1 hrnek
- šťáva pomerančová 1/3 hrnku (čerstvá)
- šťáva citronová 2 lžičky
- rum bílý 2 lžičky
- pomerančová kůra (nebo 4 řezy pomeranče, na ozdobení)
Na cukrový sirup:
Postup přípravy
Nejdříve připravíme cukrový sirup. Ve velkém kastrolu smícháme cukr a vodu a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak směs přivedeme k varu a vaříme 1 minutu nebo dokud sirup nebude čirý. Odstavíme ho z plotny a necháme vychladnout.
Do mixéru nasypeme ledovou drť, přidáme hrnek cukrového sirupu, šampaňské, bílé víno, pomerančovou a citronovou šťávu a mixujeme, dokud není směs dobře promíchaná.
Nápoj rozlijeme do sklenek, každou porci podle chuti pokapeme rumem a ozdobíme troškou pomerančové kůry nebo řezem pomeranče.
Poznámka k receptu
Cukrový sirup si můžete připravit i ve větším množství do zásoby. V čisté nádobě vám v chladničce vydrží až jeden měsíc.
Načítám komentáře...