Rudá záře
Seznam surovin
- maliny 500 gramů (mražené)
- cukr třtinový 5 lžic
- Prosecco
- džus (z granátového jablka)
- granátové jablko 1 kus
Postup přípravy
1. Den předem si připravte malinový sorbet. Maliny nechte v hrnci rozvařit, přidejte cukr, promíchejte, aby se směs spojila. Malinový krém propasírujte přes síto, abyste ho zbavili semínek. Uložte v plastové krabičce do mrazáku. V průběhu mražení je třeba směs několikrát promíchat vidličkou, aby se narušily vznikající ledové krystaly a nevznikl tuhý ledový blok. Pokud máte zmrzlinovač, určitě ho použijte.
2. Do sklenic dejte po lžíci malinového sorbetu, přidejte zrnka granátového jablka a dolijte jedním dílem džusu z granátového jablka a dvěma díly dobře vychlazeného prosecca.
Poznámka k receptu
Koktejl z granátového jablka, prosecca a malinového sorbetu je svůdně rudý a září do dáli. Pije se sám a věřte nebo ne, také zahřeje.
Načítám komentáře...