Šťáva z meruněk a hrušek
Seznam surovin
- meruňky 4 kusy
- hrušky 2 kusy (oloupané)
- med 2 lžičky
- citronová tráva 1 lžička
Postup přípravy
Dvě meruňky rozkrojíme, zbavíme pecek, odkrojíme z nich asi čtyři dílky a napíchneme je na ozdobné párátko. Zbylou dužninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme je do sklenice.
Zbylé meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a vložíme do plniče odšťavovače. Hrušky rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a nasypeme k meruňkám v odšťavovači. Ovoce pokapeme medem a citronovou šťávou a odšťavíme.
Připravenou šťávu (získáme asi 2 dl) nalijeme do sklenky na kousky meruněk, ozdobíme lístky meduňky a špízem s meruňkami, případně doplníme ledem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...