Šťáva z meruněk a hrušek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dvě meruňky rozkrojíme, zbavíme pecek, odkrojíme z nich asi čtyři dílky a napíchneme je na ozdobné párátko. Zbylou dužninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme je do sklenice.

Zbylé meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a vložíme do plniče odšťavovače. Hrušky rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a nasypeme k meruňkám v odšťavovači. Ovoce pokapeme medem a citronovou šťávou a odšťavíme.

Připravenou šťávu (získáme asi 2 dl) nalijeme do sklenky na kousky meruněk, ozdobíme lístky meduňky a špízem s meruňkami, případně doplníme ledem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...