Svěží mléčný drink
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- mléko kefírové 500 mililitrů (nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí)
- cukr vanilkový 4 kusy
- borůvky 200 gramů (nebo jahody, třešně, meruňky)
Postup přípravy
1. Ovoce omyjeme pod tekoucí vodou, několik si odložíme pro konečné zdobení. Tvaroh, Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí, a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a směs pak rozdělíme na poloviny.
2. Do jedné půlky vmícháme rozmixované ovoce. Smetanu a moučkový cukr vyšleháme do tuha. Druhou půlku bílého krému rozlijeme do vysokých sklenic a přilijeme krém s ovocem. Přiléváme opatrně po stěně sklenice, aby bylo vidět barevné rozhraní. Horní část koktejlu pak dozdobíme šlehačkou, ovocem a lístky máty.
Načítám komentáře...