Višně v čokoládě

Seznam surovin

Na višně:

Na čokoládu:

Na ozdobení:

  • višně 1 kus (čerstvá, mražená nebo koktejlová)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Višně nasypeme do kastrůlku, přidáme vodu, griotku a cukr a vše rozvaříme na kaši. Přelijeme ji do misky a necháme vychladnout a pak ještě vychladit v lednici.

Mléko zahřejeme na teplotu 50 °C, nalijeme do mixéru, přidáme rozpuštěnou čokoládu a rozmixujeme na hladký krém. Necháme ho zchladnout, přidáme zmrzlinu a rozmixujeme do hladka.

Vychladlé višně rozmixujeme se smetanou. Do vyšší vychlazené sklenice nalijeme nejdříve čokoládový krém. Přidáme višně se smetanou a koktejl ozdobíme rozkrojenou višní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...