Višně v čokoládě
Seznam surovin
Na višně:
- višně 60 gramů (bez pecek, čerstvé nebo mražené)
- voda 40 mililitrů
- likér Griotka 10 mililitrů (nebo jiný višňový likér, pro děti višňový sirup)
- cukr 1/2 lžíce
- smetana na šlehání 20 mililitrů
Na čokoládu:
- mléko 80 mililitrů
- čokoláda hořká 25 gramů
- zmrzlina 1 kopeček (čokoládová)
Na ozdobení:
- višně 1 kus (čerstvá, mražená nebo koktejlová)
Postup přípravy
Višně nasypeme do kastrůlku, přidáme vodu, griotku a cukr a vše rozvaříme na kaši. Přelijeme ji do misky a necháme vychladnout a pak ještě vychladit v lednici.
Mléko zahřejeme na teplotu 50 °C, nalijeme do mixéru, přidáme rozpuštěnou čokoládu a rozmixujeme na hladký krém. Necháme ho zchladnout, přidáme zmrzlinu a rozmixujeme do hladka.
Vychladlé višně rozmixujeme se smetanou. Do vyšší vychlazené sklenice nalijeme nejdříve čokoládový krém. Přidáme višně se smetanou a koktejl ozdobíme rozkrojenou višní.
Načítám komentáře...