Brusinkový punč I
Seznam surovin
- víno bílé 4 decilitry
- kompot brusinkový 100 gramů (nebo marmeláda)
- cukr třtinový 4 lžíce
- cukr krupice 4 lžíce
- rum 0,4 decilitru (jamajský)
- citron 1/2 kusu
- badyán 4 kusy
- skořice 2 kusy
- pomerančová kůra 4 plátky (chemicky neošetřená)
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu bílé víno s třtinovým cukrem. Přidáme badyán a skořici, promícháme a vše zvolna vaříme asi 15 minut. Na závěr přilijeme jamajský rum, přimícháme brusinkový kompot nebo marmeláu a necháme krátce přejít varem.
Okraje čtyř silnostěnných sklenic potřeme citronem a ponoříme je do misky s krupicovým cukrem tak, aby se okraj cukrem obalil. Sklenice otočíme a cukr na nich necháme zaschnout. Pak do nich nalijeme horký punč, každou sklenku ozdobíme plátkem pomerančové kůry a ihned podáváme.
Načítám komentáře...