Čokoláda bílá s kardamomem
Seznam surovin
- mléko 200 mililitrů (polotučné)
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- čokoláda bílá 100 gramů (kvalitní)
- kardamom 8 kuliček
- muškátový oříšek (na ozdobu)
Postup přípravy
Tobolky kardamomu lehce zmáčkněte plochou stranou nože, aby trochu popraskaly, a lépe tak uvolnily vůni. Vložte do rendlíku, zalijte mlékem a pomalu přiveďte k varu. Až se mléko začne vařit, stáhněte ho z plotny a nechte asi hodinu odležet. Z mléka vyjměte kardamom, přilijte smetanu a vsypte nalámanou čokoládu. Za častého míchání pomalu přiveďte k varu a zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozlijte do šálků a podávejte s nastrouhaným muškátovým oříškem.
Načítám komentáře...