Dětský vánoční punč
Seznam surovin
- džus z černého rybízu 600 mililitrů
- jablečný mošt 400 mililitrů
- voda 1 litr
- sypaný ovocný čaj 2 lžíce
- pomeranče 2 kusy
- jablko 2 kusy
- citron 1/2 kusu
- rozinky 1 hrst
- skořice 3 kusy (celá)
- badyán 2 kusy
- hřebíček 10 kusů
- strouhaný kokos (na ozdobu)
- hroznové víno (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Do hrnce nalijte džus z rybízu, přidejte mošt, šťávu z ½ citronu a vodu.
2. Přisypte sypaný čaj, rozinky, skořici, badyán a hřebíček.
3. Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky, pomeranč oloupejte a také nakrájejte.
4. Přidejte ovoce do hrnce a vše přiveďte k varu. Stáhněte plamen, udržujte asi 15 minut pod bodem varu a poté odstavte.
5. Punč sceďte a až vychladne na příjemnou teplotu, podávejte.
6. Okraj sklenice potřete citronem a obalte v kokosu. Každou porci dozdobte čerstvým ovocem.
Načítám komentáře...