Dýňové latte
Seznam surovin
- espresso 30 mililitrů
- mléko 250 mililitrů
- pyré 2 lžíce (dýňové)
- koření 1/2 lžíce (na dýňový koláč (pumpkin spice mix) + na ozdobu)
- cukr třtinový (podle chuti)
- smetana na šlehání (šlehačka k podávání)
Postup přípravy
V pánvi nechte minutku rozvonět koření, přidejte pyré, cukr, mléko a metličkou rozmíchejte dohladka. Přiveďte k varu a napěňte - použít můžete speciální ruční pěnič mléka (velmi dobře to jde i ve french pressu, stačí rychle stlačovat a vytahovat sítko) - nebo našlehejte v mixéru.
Do sklenice vlijte kávu, pak tenkým pramínkem napěněné mléko. Podávejte ozdobené šlehačkou a posypané dýňovým kořením.
Poznámka k receptu
Kávové řetězce udělaly z dýňového latte modlu. Praví fajnšmekři si ho ale dělají doma nikoli ze sirupu, ale z dýňového pyré.
Načítám komentáře...