Gin se skořicovým sirupem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cukr vsypte do rendlíku, přidejte skořici a 100 ml vody. Pomalu přiveďte k varu a míchejte, aby se cukr rozpustil. Jakmile se směs vaří, nechte ji provařit ještě asi 5 minut, stáhněte z plotny a nechte vychladnout. Přeceďte a uchovávejte v lednici.

2. Do šejkru nebo zavařovací sklenice odměřte gin, 1 lžíci skořicového sirupu, pomerančovou šťávu a protřepte. Přelijte do sklenice a zalijte 150 ml horké vody. Promíchejte svitkem skořice a nechte ho v hrnečku na ozdobu. Skořicový sirup klidně vyrobte ve větším množství. Nekazí se, v zimě se hodí do čaje, v létě do limonády. A úplně vždycky je skvělý na lívance, zmrzlinu, do kaše i na ovocný salát.

Poznámka k receptu

  • Na gin máme chuť i v zimě. Až přijdete vymrzlí z procházky, připravte si místo klasických studených drinků tuhle horkou variantu.
  • Nutné počítat s přípravou sirupu 10 minut a chladnutím.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...