Gin se skořicovým sirupem
Seznam surovin
- gin 30 mililitrů
- šťáva pomerančová (z 1/2 pomeranče)
- cukr krupice 100 gramů
- skořice 1 kus (svitek + na ozdobu)
- pomeranče (plátky na ozdobu)
Postup přípravy
1. Cukr vsypte do rendlíku, přidejte skořici a 100 ml vody. Pomalu přiveďte k varu a míchejte, aby se cukr rozpustil. Jakmile se směs vaří, nechte ji provařit ještě asi 5 minut, stáhněte z plotny a nechte vychladnout. Přeceďte a uchovávejte v lednici.
2. Do šejkru nebo zavařovací sklenice odměřte gin, 1 lžíci skořicového sirupu, pomerančovou šťávu a protřepte. Přelijte do sklenice a zalijte 150 ml horké vody. Promíchejte svitkem skořice a nechte ho v hrnečku na ozdobu. Skořicový sirup klidně vyrobte ve větším množství. Nekazí se, v zimě se hodí do čaje, v létě do limonády. A úplně vždycky je skvělý na lívance, zmrzlinu, do kaše i na ovocný salát.
Poznámka k receptu
- Na gin máme chuť i v zimě. Až přijdete vymrzlí z procházky, připravte si místo klasických studených drinků tuhle horkou variantu.
- Nutné počítat s přípravou sirupu 10 minut a chladnutím.
Načítám komentáře...