Horká bílá čokoláda
Seznam surovin
- mléko 8 decilitrů
- čokoláda bílá 200 gramů
- marcipán 50 gramů
- mléko zahuštěné (kondenzované) 1/2 decilitru (neslazené)
- vaječný koňak 1/2 decilitru
Na ozdobení:
- hvězdičky (z bílkové hmoty)
- kakao (jemné)
- cukr moučkový
Postup přípravy
V kastrolu zahřejeme asi 2 dl mléka, vmícháme do něj nastrouhanou bílou čokoládu s nakrájeným marcipánem a za stálého míchání je pozvolna rozpustíme a rozvaříme. Přidáme vaječný likér a zbylé mléko s kondenzovaným mlékem a necháme velmi krátce přejít varem.
Horkou směs lehce našleháme ponorným mixérem, rozdělíme ji do čtyř šálků, každý ozdobíme hvězdičkou z bílkové hmoty, lehce poprášíme přes sítko kakaem a cukrem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Bílkovou hmotu připravíte ušleháním 1 bílku s 50 g moučkového cukru do tuhého sněhu. Nastříkejte ho do tvaru hvězdiček pomocí cukrářského sáčku s tenčí trubičkou na plech vyložený papírem na pečení a pečte 10 – 20 minut v troubě vyhřáté na 140 – 150 °C.
Načítám komentáře...