Horká bílá čokoláda

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu zahřejeme asi 2 dl mléka, vmícháme do něj nastrouhanou bílou čokoládu s nakrájeným marcipánem a za stálého míchání je pozvolna rozpustíme a rozvaříme. Přidáme vaječný likér a zbylé mléko s kondenzovaným mlékem a necháme velmi krátce přejít varem.

Horkou směs lehce našleháme ponorným mixérem, rozdělíme ji do čtyř šálků, každý ozdobíme hvězdičkou z bílkové hmoty, lehce poprášíme přes sítko kakaem a cukrem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Bílkovou hmotu připravíte ušleháním 1 bílku s 50 g moučkového cukru do tuhého sněhu. Nastříkejte ho do tvaru hvězdiček pomocí cukrářského sáčku s tenčí trubičkou na plech vyložený papírem na pečení a pečte 10 – 20 minut v troubě vyhřáté na 140 – 150 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...