Horká bílá čokoláda s kardamomem
Seznam surovin
- mléko 200 mililitrů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- čokoláda bílá 100 gramů
- kardamom 8 kusů
- muškátový oříšek (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Tobolky kardamomu lehce zmáčkněte plochou stranou nože, aby trochu popraskaly, lépe pak uvolní vůni. Dejte je do rendlíku, zalijte mlékem a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se mléko vaří, stáhněte ho z plotny a nechte hodinu odležet, aby se do něj uvolnila vůně koření.
2. Z mléka vyjměte kardamom, přilijte smetanu a vsypte nalámanou čokoládu. Za častého míchání pomalu přiveďte k varu, aby se čokoláda rozpustila. Rozlijte do šálků a podávejte ozdobenou nastrouhaným muškátovým oříškem.
Poznámka k receptu
- Bílá čokoláda má velmi sofistikovanou chuť a nádherně se v ní rozvine koření. Kromě kardamomu jí sluší i skořice, hřebíček nebo perníková směs.
- Nutné počítat s odležením mléka 1 hodinu.
Načítám komentáře...