Námořnický grog
Seznam surovin
- šťáva hroznová 1/3 hrnku
- víno bílé 1/4 hrnku
- rum bílý 1/4 hrnku (37,5%)
- pomeranče 1 kus
- cukr 3,5 kostky
Postup přípravy
Pomeranč důkladně omyjeme horkou vodou a osušíme. Kostkou cukru z pomeranče sedřeme tenkou vrstvu vrchní kůry
Všechny tekuté ingredience smícháme, zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
Vhodíme cukr s pomerančovou kůrou i ostatní kostky cukru a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Grog vlijeme do nahřáté silnostěnné sklenice a ozdobíme řezem pomeranče.
Poznámka k receptu
Grog bude mít zajímavější chuť, když místo ostatních kostek cukru (kromě té, která nám poslouží jako struhadlo) použijete k jeho oslazení hnědý cukr.
Načítám komentáře...