Sněhulákovo kakao
Seznam surovin
- bonbony 1/2 balíčku (marshmallow, bílé)
- cukr moučkový 1 lžíce
- moučka kukuřičná (škrob) 2/3 lžíce
- čokoládová poleva tmavá
- marcipán (oranžový, kousek)
- kakao 4 porce (hotové, teplé)
- smetana na šlehání (ve spreji, nemusí být)
Postup přípravy
Bonbóny přestřihneme nůžkami na dvě poloviny tak, abychom získali vždy dvě kolečka. Přitiskneme je přestřiženou (lepivou) stranou do směsi moučkového cukru se škrobem a dobře oklepeme v sítku, abychom je zbavili přebytečného cukru se škrobem.
Kolečka rozložíme na plech s papírem na pečení a nakreslíme na ně rozehřátou čokoládovou polevou malé tečky jako oči a pusu a necháme zaschnout. Pak na ně pomocí zbylé čokolády přilepíme malé nosy vymodelované z oranžového marcipánu a sněhuláky necháme ztuhnout asi hodinu v chladničce.
Kakao rozlijeme do hrnků, do každého přidáme několik sněhuláků a případně ještě kopeček šlehačky a ihned podáváme, doplněné lžičkou nebo jiným vhodným míchátkem.
Načítám komentáře...