Tuniský čaj s piniovými semínky
Seznam surovin
- čaj zelený 1 lžíce (vrchovatá)
- máta 6 listů (čerstvá)
- semínka piniová 12 kusů
- cukr hnědý 1 lžička (nerafinovaný)
Postup přípravy
Mátový čaj, jak se podává v severní Africe se velice liší od našeho evropského výluhu:
Zelený čaj hodíme do vroucí vody a necháme minutu přejít varem. Necháme tři minuty odstát a slijeme. Do horkého nápoje přidáme čerstvou mátu, ale již nevaříme.
Sladíme více než hojně. Podáváme vlažné v malých kalíšcích s piniovými semínky. Jedná se o velmi posilující nápoj. Hořká a sladká chuť mají být velmi výrazné.
Poznámka k receptu
Pokud nejsou k dispozici piniová semena, můžeme použít blanšírované mandle.
Načítám komentáře...