Vánoční punč
Seznam surovin
- voda 5 decilitrů
- hřebíček 8 kusů
- skořice 4 kusy
- rozinky 4 lžičky
- cukr kandysový 4 lžíce (nebo med)
- rum 2 decilitry
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- citron 4 plátky (na ozdobení)
- cukr (na doslazení)
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu, přidáme hřebíček, skořici, rozinky a cukr nebo med a povaříme 3 minuty.
Směs necháme ještě 3 minuty odstát, pak ji rozlijeme do čtyř silnostěnných sklenek, každou dolijeme rumem a citronovou šťávou a podáváme s kolečkem citronu a cukrem na doslazení.
Poznámka k receptu
Pokud chcete připravit punč i pro děti, nahraďte rum jablečným džusem.
Načítám komentáře...