Pampeliškový sirup či med
Postup přípravy
Květy propláchněte studenou vodou, pak je zalijte litrem a půl vroucí vody a nechte v chladu a temnu odležet do druhého dne.
Pak přelijete do nerezové nádoby, přidáte cukr, vymačkanou šťávu z citronů a nechte (pokud chcete sirup tak 20 minut, pokud med, tak o hodinu déle) vařit.
Ještě vroucí směs nalijte do čtvrtlitrových skleněných lahviček (například od Kubíka) a pečlivě uzavřete víčkem.
Poznámka k receptu
Aby se med nezkazil, podrobte jej preventivně 20 minutové sterilaci. Případně můžete zkusit na povrch medu nakapat trochu echinaceové tinktury (koupíte v lékárně). Alkohol se vypaří, ale zároveň zlikviduje i možné mikroorganizmy, které by mohly medu uškodit.
Načítám komentáře...