Zázvorový sirup
Seznam surovin
- zázvor 200 gramů
- cukr krupice 500 gramů (přírodní)
Postup přípravy
1. Čerstvý zázvor omyjte a neoloupaný nakrájejte na tenké plátky.
2. Do kastrolu vsypte cukr, přidejte zázvor a vše zalijte 1,5l vody. Za občasného promíchávání vařte velmi zvolna tak dlouho, až se téměř tři čtvrtiny tekutiny odpaří.
3. Zredukovaný zázvorový sirup slijte do sklenice a nechte vychladnout. Skladujte ho v ledničce.
Poznámka k receptu
Domácí sirup chce jen kvalitní suroviny a váš čas. Skvělý výsledek je pak zaručen!
Tip: Výborná limonáda, přímo superkoktejl, vznikne přelitím ledové tříště lžící sirupu. Doplňte skrojky limetky nebo citronu, lístky šalvěje a dolijte vodou na požadovaný objem.
Načítám komentáře...