Ananas s tequilou a vanilkovou zmrzlinou
Seznam surovin
Ananas:
- ananas 1 kus (zralý)
- sůl 1/2 lžičky
- pepř černý 1/2 lžičky (čerstvě namletý)
- zmrzlina 4 kopečky (vanilková)
Marináda:
- tequila 250 mililitrů
- cukr třtinový 4 lžíce
- šťáva limetková (ze 2 limet)
- šťáva pomerančová (ze 2 pomerančů)
- paprička chilli červená 1 kus (nasekaná na drobno)
- koriandr 2 lžíce (nasekaný)
Postup přípravy
1. Ananas oloupejte, rozkrojte ho na čtvrtiny, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte tak, aby vzniklo osm zhruba stejných dílů.
2. Připravte marinádu. V misce promíchejte tequilu, cukr, limetovou a pomerančovou šťávu, chilli papričku a koriandr, do směsi vložte dílky ananasu a nechte je přibližně 1 hodinu odležet. Po půlhodině ananasové kousky obraťte.
3. Gril rozehřejte na 180 °C. Ananas vyjměte z marinády, nechte okapat, osolte, opepřete, položte ho na grilovací rošt a opékejte z každé strany 3 až 5 minut. Rozdělte po dvou plátcích na talíře a podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Poznámka k receptu
TIP: Zbylou marinádu smíchejte s 500 ml studené perlivé vody a pár kostkami ledu a máte skvělý letní koktejl k dezertu.
Načítám komentáře...