Ananas s tequilou a vanilkovou zmrzlinou

Seznam surovin

Ananas:

Marináda:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ananas oloupejte, rozkrojte ho na čtvrtiny, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte tak, aby vzniklo osm zhruba stejných dílů.

2. Připravte marinádu. V misce promíchejte tequilu, cukr, limetovou a pomerančovou šťávu, chilli papričku a koriandr, do směsi vložte dílky ananasu a nechte je přibližně 1 hodinu odležet. Po půlhodině ananasové kousky obraťte.

3. Gril rozehřejte na 180 °C. Ananas vyjměte z marinády, nechte okapat, osolte, opepřete, položte ho na grilovací rošt a opékejte z každé strany 3 až 5 minut. Rozdělte po dvou plátcích na talíře a podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Poznámka k receptu

TIP: Zbylou marinádu smíchejte s 500 ml studené perlivé vody a pár kostkami ledu a máte skvělý letní koktejl k dezertu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...