Banány a mango s ořechovou drobenkou
Seznam surovin
Na drobenku:
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- cukr hnědý 100 gramů
- máslo 100 gramů
- ořechy pekanové 60 gramů (nebo vlašské )
Na náplň:
- mango 2 kusy
- banány 4 kusy
- máslo 30 gramů
- šťáva citronová 4 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
V misce připravte drobenku ze 100 g polohrubé mouky, 100 g hnědého cukru, 100 g másla a 60 g nastrouhaných pekanových, nebo vlašských ořechů.
Oloupejte 2 manga, odkrájejte dužinu a nakrájejte ji na kostky. Na pánvi rozehřejte 30 g másla, vložte nakrájené mango, zakapejte ho 2 lžícemi citronové šťávy a poduste ho 2 - 3 minuty. Pak přidejte 4 na kousky nakrájené oloupané banány předem pokapané citronovou šťávou (můžete i jiné ovoce), 2 lžíce rumu, lžíci cukru, promíchejte a nasypte do máslem vymazaných zapékacích misek.
Posypte připravenou drobenkou a 20 - 30 minut zvolna pečte v předehřáté troubě.
Načítám komentáře...