Blumový džem s marcipánem
Seznam surovin
- blumy 1 kilogram
- cukr krupice 500 gramů
- pektin jablečný 10 gramů
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- marcipán 100 gramů
Postup přípravy
Blumy vypeckujte, nakrájejte na menší kousky, případně i částečně rozmixujte.
Vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile se vaří, rozdrobte do ovoce marcipán (můžete ho použít i méně, záleží na sladkosti blum) a míchejte, dokud se nerozpustí.
Vařte asi 10 minut, mezitím smíchejte asi 2 lžíce cukru s pektinem. Do džemu přidejte nejprve cukr bez pektinu, jakmile se rozpustí, i část s pektinem. Vařte asi 5 minut a pak horký džem nalijte do vypařených skleniček, uzavřete a obraťte dnem vzhůru nebo zavařte.
Poznámka k receptu
- Tenhle džem jsme v redakci vyhodnotili jako ideální do jogurtu. Když ho ochutnáte, cítíte nejdřív sladké blumy a pak výraznou chuť marcipánu. Chybí už jen domácí müsli.
- Ingredience na 500 - 700 ml.
Načítám komentáře...