Čerstvé jahody se smetanou
Seznam surovin
- jahody 250 gramů
- krekry 1 balíček (slané sypané mákem, pro děti třeba i sladké nebo corn flakes)
- smetana zakysaná 1 kelímek (pro děti ji můžeme nahradit pacholíkem)
- cukr moučkový 50 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- cukr skořicový 1 balení
Postup přípravy
Jahody rozmačkáme s moučkovým a vanilinovým cukrem (několik velkých jahod si necháme na ozdobení) a polovinu rozdělíme na dno sklenek nebo misek. Přidáme vrstvu částečně rozdrcených krekrů a další vrstvu oslazených jahod. Zakysanou smetanu rozmícháme se skořicovým cukrem a také přidáme do sklenek. Na závěr do každé sklenky přidáme podle chuti celé krekry a každou porci ještě ozdobíme větší rozkrojenou jahodou.
Poznámka k receptu
Poháry jsou vynikající i jako rychlé pohoštění pro návštěvu. Pak do pohárů pro dospělé můžete přidat i trochu griotky nebo jahodového likéru.
Načítám komentáře...