Domácí rybízová marmeláda
Seznam surovin
- rybíz červený 1 kilogram
- cukr 1 kilogram (ne želírovací)
- chléb toastový 1 balíček
Postup přípravy
Kuličky rybízu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je dobře odkapat v sítu. Pak je prolisujeme přes řídké síto nebo prolisujeme v lisu na ovoce. Protlak zasypeme krupicovým cukrem a dobře promícháme, nejprve jen čistou vařečkou nebo lžící. Pak ho ještě promícháme pomocí elektrického šlehače zapnutého na nižší otáčky, až se cukr dokonale rozpustí a spojí s rybízovým protlakem.
Připravenou marmeládu naplníme do dokonale čistých malých skleniček, které zakryjeme dvojitým celofánem, převážeme a necháme týden uležet v chladu.
Marmeládu podáváme s opečenými plátky toastového chleba a ihned ji spotřebujeme.
Poznámka k receptu
Nelekejte se, že je čerstvě připravená marmeláda moc řídká. Po několika dnech zrosolovatí a po týdnu bude krásně hustá.
Načítám komentáře...