Dušené ovoce s omáčkou z bílé čokolády
Seznam surovin
- čokoláda bílá 100 gramů
- šťáva 250 mililitrů (jablečná)
- cukr vanilkový 1 lžička
- meruňky 5 gramů ( nebo broskve)
- smetana zakysaná 150 mililitrů
- pomerančová kůra 1 lžička
- šťáva pomerančová 2 lžíce
Postup přípravy
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a odstavte.
Meruňky (broskve) omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky.
Jablečnou šťávu nalijte do kastrůlku, uveďte do varu, přidejte cukr a ovoce a asi 3 minuty při nízké teplotě poduste.
Do rozpuštěné čokolády vešlehejte zakysanou smetanu, až je omáčka hladká a nádobu vložte opět do vodní lázně. K čokoládě přimíchejte kůru a šťávu z dobře omytého pomeranče.
Z jablečné šťávy vyjměte ovoce a položte je na mísu. (Pokud se slupka odlepuje, meruňky oloupejte.) Šťávu uveďte do varu a povařte 5 minut, až vznikne vláčný sirup.
Ovoce v míse přelijte čokoládovou omáčkou a jablečným sirupem.
Poznámka k receptu
Pro dospělé přidejte k jablečné šťávě 2 lžíce brandy.
Načítám komentáře...