Flambované banány s čokoládou
Seznam surovin
- banány 4 kusy (zralé)
- čokoláda hořká 100 gramů
- máslo 4 lžíce
- rum 1 decilitr
- cukr vanilkový 1 balíček
- mandlové lupínky 4 lžičky
Postup přípravy
Mandlové lupínky opražíme na plechu v troubě nebo na suché pánvi.
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme ji za stálého míchání v kovové misce ponořené do horké vodní lázně (nebo ji rozehřejeme v mikrovlnné troubě).
Banány oloupeme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem, přidáme cukr a opatrně opékáme (spíše prohříváme) na mírném ohni. Když jsou banány dobře prohřáté, přilijeme k nim rum a jakmile se ohřeje, zapálíme ho (pokud připravujeme banány na plynovém sporáku, posuneme pánvičku stranou a nakloníme ji vzdálenějším okrajem k plameni, který alkohol zapálí, na elektrickém sporáku musíme k zapálení opatrně použít delší sirky). Při flambování se nad pánev nenakláníme, abychom si nespálili obočí a vlasy.
Hořící banány přeložíme opatrně na talíře, přelijeme je teplou čokoládou a posypeme mandlemi.
Načítám komentáře...