Flambovaný ananas s balzamikovým octem
Seznam surovin
- ananas 1 kus (zralý)
- máslo 40 gramů
- voda 3 lžíce
- cukr krystal 2 lžíce
- ocet Balsamico 1,5 lžíce
- olej ořechový 1 lžíce
- vodka (1 panák)
Postup přípravy
Ananas oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, odřízneme z nich tuhý střed a dužninu nakrájíme na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Přidáme kousky ananasu a při vysoké teplotě je krátce prohřejeme. Pak přisypeme cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Přilijeme vodku a když se ohřeje, opatrně ji zapálíme a flambujeme.
Když plameny dohoří, přidáme k ananasu 3 lžíce vody a podle chuti balzamikový ocet a vše promícháme. Ananas rozdělíme i s omáčkou do misek a ihned podáváme.
Načítám komentáře...