Gratinované broskve
Seznam surovin
- broskve 8 kusů
- máslo 40 gramů
- cukr krupice 8 lžic
- karamel 8 lžic (tekutý (topping))
- skořice 1 lžička (mletá)
Postup přípravy
Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Rozložíme je řeznou plochou dolů do zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem a každou posypeme půlkou lžíce krupicového cukru smíchaného se skořicí.
Broskve vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C (nebo pod rozehřátý gril) a pečeme, dokud se cukr na povrchu nerozpustí (broskve by měly zůstat pevné).
Horké broskve rozdělíme na dezertní talířky, každou přelijeme karamelem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Podáváte-li broskve jako dezert, doplňte je kopečkem vanilkové nebo čokoládové zmrzliny.
Když necháte cukr na povrchu broskví zkaramelizovat a nebudete je již přelévat hotovým karamelem, jsou broskve vynikajícím doplňkem ke grilovanému nebo pečenému masu.
Načítám komentáře...