Grilované ovoce s mascarpone
Seznam surovin
- blumy 8 kusů
- amaretto 4 lžíce
- cukr třtinový 4 lžičky
- sýr Mascarpone 250 gramů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr moučkový
Postup přípravy
Mascarpone smíchejte se smetanou a semínky z vanilkového lusku, oslaďte moučkovým cukrem podle chuti a důkladně promíchejte.
Blumy rozpulte, vyjměte pecku a vyskládejte je řeznou stranou nahoru na plech vyložený pečicím papírem. Každou blumu zakápněte amarettem a posypte třtinovým cukrem. Plech vložte do trouby s naplno rozpáleným grilem a grilujte asi 8 - 10 minut, dokud ovoce lehce nezkaramelizuje.
Ihned podávejte s ochuceným mascarpone.
Načítám komentáře...